Du är här

Klaragården Nyckelön

Välkommen till Klaragården Nyckelön som öppnar i september 2024. Det är ett gruppboende för personer med autism och lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning, eventuellt i kombination med psykiatriska tilläggsdiagnoser.

Målgrupp

Målgruppen för boendet är personer med autism och lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning, ofta i kombination med psykiatriska tilläggsdiagnoser. Målet är att skapa en trygg och stimulerande miljö där de boende kan utvecklas och må bra.

Läge

Nyckelöns gruppboende är ett LSS-gruppboende beläget i Kvicksund, i ett lugnt bostadsområde nära Mälaren. Boendet är utformat i ett plan och består av 6 lägenheter som alla har vardagsrum/kök, sovrum, badrum, och tillhörande uteplats. Det finns också en stor gemensam uteplats som uppmuntrar till social interaktion, grillning och olika aktiviteter. Omgivningen präglas av mycket grönska, vilket bidrar till en rofylld miljö.

Sysselsättning

Daglig verksamhet erbjuds i Västerås, vilket ger boende möjlighet till en meningsfull och strukturerad vardag.

Metoder

Personalen på Nyckelöns gruppboende arbetar med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att stödja de boende på bästa sätt.

Klaragården Nyckelön
Björkbackavägen 12 
640 45 Kvicksund